1/8

UTBILDNINGAR MED ANNAF

 • Yogalärarutbildning 200h
  Wed, Oct 14
  Yin & Yang Yogastudio
  Oct 14, 2020, 8:00 AM – May 09, 2021, 5:00 PM
  Yin & Yang Yogastudio, Sankt Eriksgatan 104, 113 31 Stockholm, Sverige
  I oktober 2020 startar vår unika 200 t yogalärarutbildning. Utbildningen är uppdelad på fyra moduler under de följande 9 månaderna. De tre första modulerna handlar mycket om att fördjupa din egen yogapraktik. Vid din sida har du hela tiden en mentor.
  Share
 • Fördjupa din yoga 2021
  Sun, Mar 21
  YogaMana
  Mar 21, 10:00 AM – Dec 19, 4:00 PM
  YogaMana, Danderydsgatan 2, 114 26 Stockholm, Sverige
  För dig som vill fördjupa din egen yogapraktik. Åtta hela söndagar januari - oktober. Kurs
  Share
Grundkurs i Yoga

Med lika delar lek och allvar går vi igenom yogans grunder: Olika typer av andningstekniker, hur och varför. Vi går igenom baspositionerna och känner på dem i mjuka flöden. Vi pratar också om, och prövar, några olika meditationstekniker. Inga förkunskaper krävs. 

Meditationskurs i Yoga

Varför meditera?

Vad säger forskningen? 

Hur gör jag?

I en allt stressigare värld ökar behovet av att låta hjärnan vila, logga ut en stund. Meditation hjälper oss att göra just det. Du kommer att få både teori och praktik i några olika tekniker som hjälper dig att lugna/ stilla sinnet (the monkeymind).

 

Vi arbetar praktiskt med hur man sitter på bästa sätt (och varför man helst inte ska ligga ner under en meditation).

i pratar även om vikten av att grunda tillbaka efter en meditation.

 

Vi kommer också prata om vikten av att hitta en regelbunden meditationspraktik. Det finns också utrymme för dina frågor.

Yogalärarutbildning

200 timmars yogalärarutbildning

 

När du vill lära dig mer;

 • om pranayama (andningstekniker),

 • om asana (fysiska positioner),

 • om meditation,

 • om yogans historia.

 

Och inte bara lära dig själv, du vill dela med dig, sprida denna skattkammare av självhjälpstekniker vidare: då är nästa steg en yogalärarutbildning.

 

Vi: Annaf och Malin har skapat en 200 timmars certifierad yogalärarutbildning i hathayoga. Fokus är i första hand på din egen yoga. Unikt är att Malin och jag är med varje steg på vägen. Du har någon av oss som mentor. Regelbundna möten med din mentor ingår.

 

Vi har med oss ett team fantastiska lärare: i allt från Ayurveda (Peter Ljungsberg), till hjärnans fisiologi (Bengt Ljungquist) och anatomi (Petra Wergelius). Fler kommer snart publiceras.

 

Förutom asana, anatomi, meditation, ayurveda ingår att lära sig mer om sanskrit, yogans historia, filosofi (den åttfaldiga vägen), mudror, mantran, de gamla skrifterna (Hatha Yoga Pradipika, Yoga Sutras mm). Utbildningen är uppdelad på fyra moduler under nio månader.

De tre första fokuserade på ditt eget lärande och den sista modulen på pedagogik och etik och moral som yogalärare.

Den yogalärarutbildning som hålls på nu började i Oktober 2020, kolla under fliken Aktuellt för att veta mer kring när nästa börjar!

Fördjupa din yoga 2021

Längtar du efter att ta din yogapraktik djupare? Känner du en lust att utforska vart din yogaväg bär? Har du yogat regelbundet i minst ett år och är beredd att lägga ner tid på att fördjupa din yogapraktik?

 

Under 9 månader följs vi åt och ses sammanlagt 8 hela dagar. Dagarna ser olika ut men innehåller alltid både fysiskt och praktiskt arbete samt lektioner och samtal.

 

Under utbildningen får du lära dig mer om bl.a: Yogafilosofi - tantra, den åttfaldiga vägen, Yogasutras, asanas och biomekanik, meditation ,pranayama (andningsteknik), ayurveda (den indiska läkekonsten),chakrasystemet, mantran, att bygga en daglig yogapraktik

 

För att få största möjliga utbyte av denna kurs önskar vi att du:

•Har yogat regelbundet i minst ett år.

•Upprätthåller en practice under kursen.

•Skriver dagbok/ loggbok / reflektioner under kursen.

•Är nyfiken på att gå djupare.

Lokal: Yogamana Danderydsgatan i Stockholm (vid Tekniska högskolan)

 

Datum: Startar 21 mars, därefter: 18 april, 23 maj, 29 augusti, 19 september, 24 oktober och två till tillfällen.

Kostnad: Priset för hela utbildningen är 15.750 kr inklusive visst utbildningsmaterial.

Anmälan: Via mail med namn och postadress till mig!

Annas och Malins yogalärarutbildning är en riktig kvalitetsstämpel. Det här är en utbildning för dig som verkligen vill fördjupa din egen yogapraktik och har en längtan efter att lära dig om yoga som är så mycket mer än de fysiska positionerna. Upplägget med moduler under en längre tid gav möjlighet till reflektion, personlig utveckling och tid att skapa en ny livsstil. Det jag älskar med Annas och Malins syn på yoga är att det finns plats att behandla de stora frågorna och att det i yogan ges många olika verktyg för att kunna hantera livet. Under modulerna hade vi flera mycket kunniga och inspirerade gästföreläsare som gav ett djup till utbildningen. 

 

Vill du ställa frågor till mig som har avslutat utbildningen och nu har börjat hålla yogaklasser på SATS så får du gärna ringa mig på 070-573 74 32.

Anna Ottenhall

Kontakt

icons8-secured-letter-100.png
icons8-phone-100.png
icons8-instagram-100.png
icons8-spotify-100.png

Företags swish: 123 424 84 80

Organisationsnummer  556588-3427 Go Mobile

STOCKHOLMS LÄN

© COPYRIGHT 2020. ALL RIGHTS RESERVED.